top of page

Pozdravljen(a)!

Background 4.png
Moje ime je Lea

Tako kot ti, sem tudi jaz šla čez številne preizkušnje v življenju. Ko sem pri tridesetih letih nenadoma izgubila zavest in zaradi neznosnih bolečin v hrbtu nisem mogla več vstati iz postelje, sem vedela da gre zares. Diagnoza, ki je sledila je bila izgorelost. Jaz izčrpana od življenja, ko sem ravno zaključila doktorat in pričela z delom. Priznam, težko mi je bilo razumeti zakaj se mi to dogaja, saj sem vedno naredila vse prav. Bila sem pridna v šoli in doma, imela sem delavne navade in bila odgovorna. Delo sem opravljala z veseljem in zanosom. Življenje bi moralo teči kot po tirnicah. Pa ni. Žalost, sram, jeza, krivda, strah, samo-obtoževanje, hromeči občutki panike, zaskrbljenost, otopelost, bolečine in osamljenost. Vse to je prevevalo mojo glavo in telo. V zdravstvenem sistemu nisem našla ustreznih rešitev. Izvleči sem se morala sama. Takoj, ko sem bila bolje, sem spet pričela z delom. Ponovno sem se počutila vredno, saj sem občutek lastne vrednosti vedno pogojevala z delovno uspešnostjo in prizadevnostjo. Strah, da ne bom dovolj dobra, strah, da lahko kot prekarna delavka izgubim delo kadarkoli in strah za preživetjem so me gnali preko sebe. Vsak dan. Nisem več poslušala svojega telesa, kot sem si obljubila ob izgorelosti, saj je bil strah močnejši od ljubezni do sebe.

luxprodux-10.jpg

Ponovno so se začele pojavljati bolečine, koncentracija in delavni spomin sta pešala. Skušala sem iskati novo delo in seveda delati naprej. Pa ni šlo. Telo mi ni dovolilo niti ene ure več presedeti za računalnikom. Vedela sem, da sem ponovno zajadrala predaleč. Sledile so nove diagnoze. Znašla sem se v hudi stiski, saj mi zdravje ni več služilo in ker nisem mogla biti več delovno aktivna, sem vsak dan doživljala še strah za preživetje. Zavedala sem se, da nimam druge izbire kot, da si pomagam sama. Znanstvenica v meni je prebirala vso mogočo literaturo in iskala odgovore, kako podpreti telo. Ker me je od nekdaj zanimala duhovnost, mi je bila ta v pomoč za zdravljenje moje duše. Vpis na študij psihoterapije mi je razgrnil vse skrivnosti povezane z mojimi psihološkimi vzorci, ki so me pripeljali do te točke. Zdravila sem se, in se še zdravim, tokrat celostno. S sočutjem in ljubeznijo do sebe. Ker vem, da vas veliko preživlja podobne zgodbe in da se na tej poti pogosto počutite nerazumljene in osamljene, je moja največja želja, da bi svoje znanje in razumevanje lahko delila z vami. Da bi vam omogočila prostor celostnega zdravljena, ki podpira vse aspekte vašega bitja. Ker saj veste, več kot nas je zadovoljnih in zdravih, lepši svet lahko kreiramo.

Ker mi je zelo pomembno, da seveda prejmeš tudi strokovno ustrezno pomoč, naj navedem še svojo izobrazbo in delavne izkušnje.

Doktorat s področja Bioznanosti sem z odliko zaključila na Biotehniški fakulteti, Univerze v Ljubljani. Diplomo s področja holistične psihoterapije sem pridobila v ZDA na akademiji priznane holistične psihoterapevtke dr. Karen E. Wells, ki je bila tudi moja mentorica. Sem članica Mednarodnega združenja akreditiranih komplementarnih terapevtov (Complementary therapist accredited association). Moje delo je zajemalo znanstveno raziskovalno delo, delo vodje na oddelku za raziskave in razvoj v bioznanosti in svetovalno – terapevtsko delo s področja prehrane, ki ga opravljam že od leta 2014. Sodelovala sem s številnimi mednarodno uspešnimi športniki in osebami, ki so potrebovale tovrstno pomoč. Pod supervizijo dr. Karen E. Wells sem v sklopu študija izvajala holistično psihoterapijo s klienti, ki jo izvajam še danes. Kot predavateljica, slušateljica in terapevtka se na nacionalni in mednarodni ravni udeležujem raznih konferenc in izobraževanj s področij zdravljenja in rehabilitacije, biomedicine, psihologije, nevroznanosti, prehrane in duhovnosti.

Univerza PNG.png
CTAA small.png
Academy LOGO.png
bottom of page